Flere har etterlyst oppskriften på sjokoladecookiesene jeg har bakt en del av i det siste. Her er de: Enjoy!
200g smør
200g melis
0,5 dl lys sirup
250g hvetemel
2 ts vaniljesukker
3ts kakao
1,5 ts bakepulver
200g kokesjokolade eller lignende
Pisk mykt smør, melis og sirup til luftig smørkrem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett. Bland deigen godt sammen. Rør i grovhakket sjokolade.
Sett runde topper med to spiseskjeer med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Trykk toppene litt flate og runde med fingrene (men ikke for flate). Stek kakene midt i ovnen ved 180C i ca. 15 minuttter.
Du kan også droppe å røre inn den grovhakkete sjokoladen, og i stedet legge på nonstop som du trykker litt ned i cookiesene når du har lagt de på platen. Eller lage begge, slik jeg gjorde :)
1 kommentar:
Mmm... de så meget gode ut, Kristinen!:)
Legg inn en kommentar